Klassisk grøn pesto


Jeg er lige kommet hjem fra mine bedsteforældre med et bagagerum proppet af haveguld. Deres have er et sandt mekka for madglade typer, da den indeholder alt, hvad et frugt og grønt-elskende hjerte kan begære. Således stod jeg, da jeg skulle køre derfra, med to store bæreposer indeholdende en imponerende farvepalette af vitaminer. Lige fra tomater og vindruer til hindbær, æbler og blommer til en ordentlig skudefuld friskplukket persille og basilikum. Og så lige en pose gulerodsboller og en flakse hjemmelavet ribssaft til at toppe herligheden med. Ej men altså! Så bliver man lidt lykkelig.

Straks jeg var kommet hjem, smed jeg en del af persillen og basilikummen i blenderen, akkompagnerede med parmesan, pinjekerner og lidt andet godt, og så var der ellers pesto. Og hjemmelavet pesto, det bliver man altså glad af at spise. 
Persille/basilikumpesto, 1 glas
- Halv/halv persille og basilikum. Eller kun basilikum. Mængde svarende til én stor potte af dem man køber
- 1 stort fed hvidløg
- Saften fra en halv citron, måske lidt mindre
- 1,5 dl olivenolie
- 50 gram pinjekerner
- 40 gram parmesanost (endelig ikke den slags man køber revet og som lugter af sure tæer!)
- Salt

Fremgangsmåde
Start med at tørriste pinjekernerne på en pande, til de begynder at tage farve. Lad dem køle lidt af efterfølgende. Kom nu hele baduljen i en blender og kør rundt i 10-15 sekunder. Jeg foretrækker min pesto lidt grov i det, men man kan gøre det præcist, som man vil – det er jo det gode ved hjemmelavet mad! Tilføj evt. mere olie til pestoen, hvis den bliver for tyk.
Opbevar den grønne sag på glas i køleskabet. Den kan holde sig en uges tid, vil jeg skyde på. 

Kommentarer

Populære indlæg