Huevos Rancheros med kikærtepandekager


Selvom jeg virkelig ikke brillerede i spansktimerne i gymnasiet, så vil jeg vove og påstå, at denne ret betyder noget i retning at 'bondegårdsæg'. Oprindeligt stammer retten fra Mexico, hvor den spises til morgenmad, men den gør sig såmænd mindst lige så godt til aften eller på et frokostbord af de flottere. Igen er vi ude i en proteinbombe af en vegetarret og samtidig én af dem, hvor jeg med stor sikkerhed i stemmen tør sige, at selv den største kødspiser på ingen måde vil savne sine sædvanlige animalske proteiner. Jovist indeholder retten æg, som da også må kategoriseres som en animalsk proteinkilde, men så længe man holder sig til økoæg fra glade høns, så tror jeg altså på, at ingen - hverken dyr eller klode - lider større nød end tilforladeligt. Og så må det være nok snak om fødevarepolitik for nu.


Helt kort; Huevos Rancheros smager F A N T A S T I S K. Inten mindre. Denne ret er en genial pærevælling af greasiness, som møder smagfulde krydderier, som møder dybde og tekstur, hvilket tilsammen udgør en mexiret, som scorer absolutte toppoint. Sådan har jeg det i al fald, men jeg kan umuligt være den eneste. Tilmed tager det rundt regnet 25 minutter fra start til slut at kreere et solidt måltid, som vil gøre enhver mexicansk mamas hjerte blødt som smør. Det er da til at forholde sig til hva'?


Jeg lavede kikærtepandekager til, hvilket fuldendte måltidet på smukkeste vis, men mindre kan også gøre det. Jeg er sikker på, at bondegårdsæggene også vil smage dejligt på et stykke rugbrød, i en ganske almindelig (købt) tortillapandekage eller blot med lidt tortillachips on side. Sagen er bare den, at jeg netop har opdaget kikærtemel, og hvilket fantastisk produkt dette er! Hvis du har tiden til det, så sving lige endnu en pande fordi... pandekager. Pandekager ér bare altid en god idé.


Huevos rancheros, 3-4 personer
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 frisk chili
- 1 dåse flåede tomater
- 2-3 spsk tomatpure
- 1 dåse kidneybønner
- 3-5 æg
- Ost (jeg har her brugt en vegansk ost med chili fra Violife. Men det er klart at foretrække en ægte cheddar)

Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og peberfrugt. Svits løget et par minutter og tilsæt derefter krydderierne sammen med hvidløget og peberfrugten. Rør rundt i et minuts tid. Tilsæt nu flåede tomater, tomatpure og bønner. Smag til med salt. Lad gerne retten simre lidt ved lav varme, inden æggene slås ud deri. Lav små fordybninger i panden og slå æggene ud i disse. Det hvide skal tykne helt, men det gule i æggene skal stadig være flydende. Det tager omkring 8 minutter. Kort inden retten serveres rives osten udover, så den kan nå at smelte (som det ses på billederne smelter vegansk ost ikke super godt). Server retten med nedenstående pandekager og creme fraise. Lidt avocado på toppen ville heller ikke være dumt.

Kikærtepandekager, 8 stk
- 3 dl kikærtemel
- 1 dl majsmel (polenta)
- 4-5 dl vand
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk koriander

Fremgangsmåde
Pisk med et piskeris ingredienserne sammen til en tyk pandekagedej. Steg små pandekager i kokosolie eller olivenolie, og giv dem et par minutter ved middelvarme på hver side. Når de er gyldne og sprøde, er de færdige. Det er vigtigt, at pandekagerne laves forholdsvis små (her tales af erfaring), da de ikke indeholder æg, og derfor ellers er så godt som umulige at vende.


¡Buen provecho! 

Kommentarer

Populære indlæg